Elke dag staan we voor uitdagende keuzes, want eten is overal om ons heen. We laten steeds vaker ongezonde keuzes bepalen wat er op tafel komt. Het is ook wel lekker makkelijk, want dan houden we meer tijd over voor andere dingen. Als je echter de voedingswaarden bekijkt van de producten die we ongemerkt naar binnen schuiven, dan is het best schrikken geblazen. Een wirwar aan E-nummers, vaak (te) veel zout en niet te vergeten de suikers die er vermomd als koolhydraten in zitten.
Het kan ook anders. Hierin hebben we altijd de keuze en een stukje bewustheid kan al een groot verschil maken. Je kan kiezen om te vullen of te voeden. Vullen komt erop neer dat je zonder na te denken van alles naar binnen werkt en voeden staat voor het bewust weten wat je eet en dat je jezelf voedt met wat je lichaam nodig heeft. De basis is simpel: meer groente, fruit en water, minder suiker en E-nummers. De kracht zit in variatie en een plan dat bij jouw past. Hier help ik je graag bij. Welke afslag neem jij?

Reactie plaatsen
Reacties